Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 90 g di latte
- 20 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di yogurt bianco non zuccherato
- 400 g di farina tipo 0
- 1 uovo (da 60 g)
- 10 g di sale
Ripieno
- 120 g di speck a tocchetti
- 150 g di Provolone a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1780.2 kJ / 425.5 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Muffin salati prosciutto e formaggio
1 Std.
Bottoncini con wurstel
5 Std.
Colomba salata
3 Std. 10 Min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
1h 10min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Torta di rose
2h
Focaccia allo yogurt
3 Std.
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Tortano speck e fontina
2h
Girelle di pizza al prosciutto
2 godz. 30 min
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min