![Torta di rose salata Torta di rose salata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9db85579-1c20-489d-9e4e-08d982c22aae/Derivates/a776e454-f661-4fc2-94d8-3528fb3bb3d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 90 g di latte
- 20 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di yogurt bianco non zuccherato
- 400 g di farina tipo 0
- 1 uovo (da 60 g)
- 10 g di sale
Ripieno
- 120 g di speck a tocchetti
- 150 g di Provolone a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1780.2 kJ / 425.5 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Torta di rose al gianduia
4h 10 min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Torta di rose
2h
Ghirlanda di pane golosa
2h 45 min
Colomba salata
3hod. 10min
Brioche ai peperoni
2h 45 min
Parigina
3h 30min
Grissoni rustici saporiti
1h 40min
Girelle di pizza al prosciutto
2h 30min
Bottoncini con wurstel
5 Std.
Focaccia allo yogurt
3h
Tortano speck e fontina
2h