![Torta soffice al pistacchio di Bronte Torta soffice al pistacchio di Bronte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/832e61e7-7eb9-4b83-8f8f-828f0d427b8a/Derivates/65a5e3cc-a85c-4b30-92a0-2d36d2e3d003.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di pistacchi di Bronte, al naturale e sgusciati
- 4 uova, a temperatura ambiente
- 300 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 200 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta al lime e ricotta
50 Min
Torta cioccolato e arancia
1 Std. 25 Min
Dolcetti di pistacchi di Bronte
50 Min
Muffin al cioccolato e nocciole
40 Min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 Std. 15 Min
Muffin all'amaretto
30 Min
Plumcake al pistacchio
1 Std.
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Muffin al cioccolato fondente e pere
1 Std.
Torta al cocco
1 Std.
Nuvola all'arancia
1 Std. 5 Min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min