Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di pistacchi di Bronte, al naturale e sgusciati
- 4 uova, a temperatura ambiente
- 300 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 200 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Nuvola all'arancia
1 Std. 5 Min
Torta al lime e ricotta
50 Min
Dolcetti di pistacchi di Bronte
50 Min
Torta della nonna
1 Std. 30 Min
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Plumcake al pistacchio
1h
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Torta di mele e nocciole
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min