
Urządzenia i Akcesoria
Minicalzone
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski10 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki170 g
-
szynki gotowanej pokrojonej na kawałki60 g
-
salami pokrojonego na kawałki60 g
-
pieczarek marynowanych60 g
-
pasty ajvar80 g
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
139 kcal /
582 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min