Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczka soli
Nadzienie
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 170 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 60 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
- 60 g salami, pokrojonego na kawałki
- 60 g pieczarek marynowanych
- 80 g pasty ajvar
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2óra 50p
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Bułki łobuza i spółki
1h 55min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1óra 50p
Ślimaki na przerwę
2óra 15p
Bułki do hamburgerów
3óra
Pita
2h 30min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Hot dogi kibica
1óra 50p
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 Std. 20 Min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3h 40min