Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 2000 g ogórków gruntowych, średniej wielkości
- 1200 g wody
- 300 g octu, 10%
- 260 g cukru
- 100 g musztardy francuskiej
- 3 łyżki soli
- 1 łyżka białej gorczycy
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 988.1 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 3192.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1h
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 Std. 20 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Ketchup z cukinii
1h
Marynowane papryki
55min
Pikle
1h 20min
Sałatka zimowa
1h 40 min
Sałatka szwedzka
3h 40 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min