Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 2 TL Salz
- 50 g Öl
Kräuterbutter
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1u. 10min
Käse-Schinken-Stangen
1 Std.
Bacon-Spieße
1u. 30min
Tomato Rolls
2h 50min
Speckfalten
2u. 20min
Mini-Zupf-Pizzen
1 Std. 45 Min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1u. 50min
Frischkäse-Tomaten-Schnecken
2h 10min
Vollwert-Brötchen/Baguettes
40min
Partyrad
2h
Partyähre
1u. 50min
Knoblauch-Faltenbrot
1u. 10min