Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 2 TL Salz
- 50 g Öl
Kräuterbutter
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Speckfalten
2h 20min
Pizzaschnecken
1 Std. 20 Min
Kräuterfaltenbrot
1h 10 min
Mediterrane Baguettes
1h 30min
Gefüllte Partybrötchen
1h 40min
Knoblauchbaguettes
2h
Burgerbrötchen (Buns)
1h 30min
Bacon-Spieße
1h 30min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min
Partyrad
2h
Knoblauch-Faltenbrot
1h 10 min
Mini-Zupf-Pizzen
1 Std. 45 Min