Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu plus pour graisser
- 220 g d'eau, à température ambiante
- 1 c. à thé de sucre
-
2
c. à thé de levure sèche active
lub 2 c. à thé de levure instantanée sèche - 395 g de farine tout usage
- 1 c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812.3 kJ / 433.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 586.7 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2h 15min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5min
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 Std. 20 Min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4h 35min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 Std. 40 Min
Soupe aux pois
2hod. 10min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Pâte à tarte traditionnelle
15 Min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min