![Béarnaise sauce Béarnaise sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B85C6AB6-3FC2-455B-B20F-0922785EB3E4/Derivates/B49B4E06-1EE2-4210-9914-2FC9FE90D741.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots, cut in halves
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 50 g dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
- 200 g butter, unsalted, cut in pieces
- 4 egg yolks
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7666 kJ / 1833 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Béchamel sauce
15 Min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Mustard-dill sauce
2h 15min
Hollandaise Sauce
15 Min
Orange curry dressing
10 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Béarnaise Sauce
15 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min