Béarnaise sauce
TM6 TM5 TM31

Béarnaise sauce

4.0 (21 ocen)

Składniki

  • 50 g shallots, cut in halves
  • 1 sprig fresh tarragon, leaves only
  • 50 g dry white wine
  • 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
  • 200 g butter, unsalted, cut in pieces
  • 4 egg yolks
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
7666 kJ / 1833 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
192 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy