Orange curry dressing

Orange curry dressing

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • walnut oil or other nut oil
    200 g
  • orange juice, freshly squeezed
    130 g
  • orange zest (1 cm x 3 cm)
    1 slice
  • shallots cut in halves
    30 g
  • hot mustard
    20 g
  • curry powder
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • fruit vinegar (e.g. apple, peach)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 465.5 kcal / 1947.8 kJ
Białko 0.8 g
Tłuszcz 50.3 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...