Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
cucumbers peeled, deseeded, cut in pieces350 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
garlic cloves2
-
fresh dill5 sprigs
-
olive oil20 g
-
350 g plain yoghurt, 10% fatGreek yoghurt 10% fat350 g
-
15 g vinegarlemon juice (opcjonalnie)15 g
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
618.7 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
546.3 kJ /
130.6 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Béarnaise sauce
15 min
Guacamole
10 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Hollandaise sauce
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Tzatziki
20 min
Sicilian Caponata
30 min
Potato and vegetable purée
45 min
Béchamel sauce
15 min