
Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Parmesan cheese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (3 cm)40 g
-
shallot (approx. 30 g)1
-
butter40 g
-
extra virgin olive oil10 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)320 g
-
dry white wine60 g
-
water820 g
-
stock cube (for 0.5 l) meat or vegetable1
-
salt to taste½ - 1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
433 kcal /
1812 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria