Potato and vegetable purée

Potato and vegetable purée

5.0 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • vegetables (e.g. carrots, celeriac, yams, green peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
    400 g
  • floury potatoes peeled, cut in slices (0.5 cm)
    600 g
  • salt
    1 - 1 ¼ tsp
  • milk
    250 g
  • butter
    30 g
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263 kcal / 1099 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...