Urządzenia i Akcesoria
Leek and potato soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
leeks (white part only), cut in pieces450 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
butter30 g
-
potatoes cut in slices (0.5 cm)250 g
-
water700 g
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
-
milk100 g
-
fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnishfresh chives chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
613 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Rice pudding
1h
Risotto with Parmesan cheese
30min
Chopped vegetable salad
10min
Vegetable soup
35min
Risotto for One
35min
Vegetable Soup
35min
Cream of Vegetable Soup
15min
Creamy courgette soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Broccoli and Stilton Soup
30min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min