Leek and potato soup

Leek and potato soup

3.9 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • leeks (white part only), cut in pieces
    450 g
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • butter
    30 g
  • potatoes cut in slices (0.5 cm)
    250 g
  • water
    700 g
  • ground white pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 pinch
  • milk
    100 g
  • fresh chives chopped, to garnish
    fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 146 kcal / 613 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...