Urządzenia i Akcesoria
Leek and potato soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
leeks (white part only), cut in pieces450 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
butter30 g
-
potatoes cut in slices (0.5 cm)250 g
-
water700 g
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
-
milk100 g
-
fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnishfresh chives chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
613 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Quick Thai chicken curry
40 min
Asparagus cream soup
30 min
Cottage pie
1 godz. 15 min
Chilli con carne
40 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Chopped vegetable salad
10 min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Vegetable soup
35 min
Apple Crumble and Custard
4 godz.
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Creamy courgette soup
25 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min