
Urządzenia i Akcesoria
Leek and potato soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
leeks (white part only), cut in pieces450 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
butter30 g
-
potatoes cut in slices (0.5 cm)250 g
-
water700 g
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
-
milk100 g
-
fresh chives chopped, to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
146 kcal /
613 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria