Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di amaretti, duri o morbidi
- 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 50 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 500 - 550 g di cachi, la polpa
- 2 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 819.8 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 4.2 mg
Alternatywne przepisy
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta ciosota radicchio e carote
1h
Torta semplice alle prugne
40min
Torta castagne e cioccolato
1h 30min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta carote e mele
1h 30min
Torta di fichi e nocciole
45min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Torta di limone e mandorle
1h 20min