Torta ai cachi e amaretti

Torta ai cachi e amaretti

3.1 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • di amaretti duri o morbidi
    100 g
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di zucchero
    100 g
  • di burro morbido, a pezzi + q.b.
    50 g
  • di cachi la polpa
    500 - 550 g
  • uova i tuorli e gli albumi separati
    2
  • di farina tipo 00 + q.b.
    150 g
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
    16 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 196.2 kcal / 819.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 4.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...