Pizza flambeada con dátiles y beicon

Pizza flambeada con dátiles y beicon

4.3 20 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 raciones

Składniki

  • 100 g de leche
  • 10 g de zumo de limón
  • 250 g de harina de fuerza
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 100 g de dátiles sin hueso en mitades
  • 2 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
  • 200 g de crème fraîche
  • 20 g de miel
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 100 g de beicon ahumado en tiras de 1 cm
  • 50 g de rúcula
  • 2 - 4 cucharadas de crema de balsámico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.5 g
Kalorie 1294 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 33.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...