Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de leche
- 10 g de zumo de limón
- 250 g de harina de fuerza
- 15 g de levadura prensada fresca
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharadita de sal
- 100 g de dátiles sin hueso en mitades
- 2 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- 200 g de crème fraîche
- 20 g de miel
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de beicon ahumado en tiras de 1 cm
- 50 g de rúcula
- 2 - 4 cucharadas de crema de balsámico
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1294 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartar thai de salmón
45 Min
Bretzel
1 godz. 15 min
Kartoffel-Flammkuchen (pizza alsaciana de patata)
30 Min
Pan de pascua judío (Matzá) - Israel
20min
Muffins de queso manchego, nueces y arándanos
40min
Pizza con patatas, boletus y salchichas frescas
3h 50 min
Galets rellenos gratinados en salsa de almendras
3h 20min
Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)
1h 30min
Piadina romañola
15min
Tarta flambeada alsaciana
1 Std. 5 Min
Corona ratatouille
2h
Pizza rápida vegetariana
45 Min