![Yoghurt cake Yoghurt cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C180ADC-EAA4-4F7B-8DBC-A96303D4D0B5/Derivates/1DF89CF5-EDCB-40F2-BC1D-300CD1F2DC95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 150 g sugar
- 3 eggs
- 200 g plain flour
- 120 g natural yoghurt, approx. 10% fat
- 1 pinch salt
- 1 tbsp baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.5 kJ / 214 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 144.2 mg
Alternatywne przepisy
Apple tea cakes
1h 10min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Camille carrot and almond cakes
1h 10min
Lemon cake
2h
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Coconut butter cake
1 Std.
Apple cake
1 Std.
Marble cake
2h
Apple and date cake
1 Std. 30 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Orange and almond cake
2h 20min