![Teriyaki sauce Teriyaki sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9BEA0367-A8E6-4797-8766-731DE1926248/Derivates/5C55D71F-B23A-404B-A6E6-8D27B3E82BCB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove
- 50 g mirin
- 200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g soy sauce
- 150 g brown sugar
- 3 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 106.6 kJ / 25.4 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 261.8 mg
Alternatywne przepisy
Pear leathers
8h 25min
Chilli creamed corn
40 Min
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Lemongrass and lime glazed vegetable wraps
40 Min
Taco seasoning
5 Min
Peri peri spice mix
5 Min
Rosemary salt
24h 5 min
Jerk chicken with pineapple slaw
5 godz.
Korean marinade
40 Min
Teriyaki Marinade
15 Min
Kewpie mayonnaise
10 Min
Honey, soy and mustard marinade
5 Min