Wersje kompatybilne
New York-style cheesecake with strawberry sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 150 g Granita™ biscuits (see Tips)
- 40 g caster sugar
Cheesecake
- 250 g caster sugar
- 1000 g cream cheese, softened
- 4 eggs
- 2 tbsp cornflour (see Tips)
- 200 g sour cream
- 1 lemon, zested (no white pith) and juiced
Strawberry sauce
- 250 g fresh strawberries, trimmed and cut into halves
- 30 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2417.8 kJ / 575.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 43.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 375.3 mg
Alternatywne przepisy
Dani Valent's Basque cheesecake
2u. 10min
Traditional crème brûlée
25h
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 Min
Tarte tatin
2sa
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 Std. 10 Min
Custard horns
1h 45min
Galaktoboureko
1h 35min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 Std. 35 Min
Mini banoffee bombe Alaskas
24h 30min
Panna cotta
6h 15min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20min
Chocolate miso eclairs
1h 45min