Urządzenia i Akcesoria
New York-style cheesecake with strawberry sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 10 min
12 portions
Składniki
Biscuit base
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease60 g
-
Granita™ biscuits (see Tips)150 g
-
caster sugar40 g
Cheesecake
-
cream cheese cut into pieces, softened1000 g
-
caster sugar250 g
-
eggs4
-
lemon zested (no white pith) and juiced1
-
sour cream200 g
-
cornflour (see Tips)2 tbsp
Strawberry sauce
-
fresh strawberries trimmed and cut into halves250 g
-
caster sugar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
375.3 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
2417.8 kJ /
575.7 kcal
Tłuszcz
43.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
26.5 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3 godz. 10 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 godz. 35 min
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6 godz. 30 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Angel cake
5 godz. 15 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 godz. 10 min