皮蛋瘦肉粥配蒸饺

皮蛋瘦肉粥配蒸饺

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

  • 5 克
  • 切丝
    1 片
  • 猪肉肉糜 烧粥用
    150 克
  • 料酒
    5 克
  • 煮粥
    1500 克
  • 淘洗干净,沥干
    150 克
  • 面粉
    250 克
  • 揉面用
    140 克
  • 3 小撮
  • 大白菜 切大片,洗净沥干
    250 克
  • 猪肉肉糜 做馅料用
    150 克
  • 生抽
    10 克
  • 麻油
    10 克
  • 防粘用
  • 蒸煮用
    500 克
  • 皮蛋 去壳,切小块
    3 个
  • 切葱花
    3 根
  • 白胡椒粉
    2 小撮

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 609.7 mg
Białko 29 g
Kalorie 2705.5 kJ / 647.3 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 85.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...