Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g white asparagus, peeled, woody part discarded, cut in pieces (4 cm)
- 100 g potatoes, cut in pieces
- 50 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
-
50
g spreadable cheese
lub 50 g cream cheese -
50 - 100
g sour cream, 20% fat,
lub 50 - 100 g Greek yoghurt - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min
Onion soup
1h 10 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Gazpacho
1h 15 min
Hollandaise sauce
15min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy courgette soup
25 min
Asparagus Stem Soup
55 min
Borscht
50 min