Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g white asparagus, peeled, woody part discarded, cut in pieces (4 cm)
- 100 g potatoes, cut in pieces
- 50 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
-
50
g spreadable cheese
lub 50 g cream cheese -
50 - 100
g sour cream, 20% fat,
lub 50 - 100 g Greek yoghurt - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy courgette soup
25min
Onion soup
1h 10min
Broccoli and Stilton Soup
30min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salmon tartare
10min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Ratatouille
40min
Cod with citrus butter
50min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Asparagus Stem Soup
55min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min