Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rapeseed oil
- 10 - 15 g fresh dill, leaves only
- 20 - 30 g sugar (caster sugar), to taste
- 20 g white wine vinegar
- 20 g lemon juice
- 25 g Dijon mustard or other medium-hot mustard
- 30 g sweet mustard
- 1 egg yolk
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 8541 kJ / 2041 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 211 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Onion soup
1 Std. 10 Min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 Std. 40 Min
Pommes Dauphine
2h 10 min
Lemon curd
1j
Béarnaise sauce
15 min
Berry mousse
4h 50min
Hollandaise sauce
15 min
Fruit sauce (coulis)
10 min
Quick fruit sorbet
10 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min