Mustard-dill sauce

Mustard-dill sauce

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • rapeseed oil
    200 g
  • fresh dill leaves only
    10 - 15 g
  • sugar (caster sugar) to taste
    20 - 30 g
  • white wine vinegar
    20 g
  • lemon juice
    20 g
  • Dijon mustard or other medium-hot mustard
    25 g
  • sweet mustard
    30 g
  • egg yolk
    1
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 8 portions

Kalorie 2041 kcal / 8541 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 211 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...