Onion soup

Onion soup

4.0 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces
    80 g
  • onions cut in halves
    500 g
  • olive oil
    30 g
  • butter
    20 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • flour (10 g)
    2 tsp
  • water
    900 g
  • stock cube (for 0.5 l) chicken or beef
    1
    1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef
  • baguette slightly stale, or other crusty bread
    12 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300 kcal / 1255 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...