Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark

Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark

3.7 102 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Kirschpfannkuchen
  • Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft
    1 Glas
  • Milch
    320 g
  • Eier
    3
  • Mehl
    150 g
  • Zucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    15 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
Stracciatella-Quark
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Quark, 20% Fett
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 654 kcal / 2740 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...