![Tomato ketchup Tomato ketchup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4A13DB3-1571-4603-8B37-06920B4BBA4E/Derivates/02F6AEEC-BB6C-4F43-87CE-EF1F45F4087E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g ripe tomatoes, cut in quarters
lub 1000 g canned whole tomatoes - 180 g red peppers, cut in pieces
- 130 g red onions
- 2 garlic cloves
- 100 g red wine vinegar
- 1 bay leaf, fresh
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp paprika
- 1 tsp salt
- 100 g honey
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 217.7 kJ / 51.7 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tomato Ketchup
40min
Plain yoghurt
14 Std.
Basil pesto
10 Min
Vanilla ice cream
12h
Chicken stock paste
45 Min
Vanilla sugar
72h
Fruit sauce (coulis)
10 Min
Tomato Ketchup
1hod. 15min
Frozen fruit sorbet
5min
Onion soup
1hod. 10min
Pitta bread
2 Std.
Creamy Vegetable Soup, Steamed Chicken with Vegetable Tagliatelle and Mustard Sauce, Milk Bread Loaves, Frozen Fruit Sorbet
1 godz. 30 min