Urządzenia i Akcesoria
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets170 g
-
toasted hazelnuts90 g
-
double cream390 g
-
cocoa powder3 Tbsp
-
whole milk210 g
-
granulated sugar130 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolks from large eggs5
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.3 g
Kalorie
2502 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24 godz.
Pistachio Ice Cream
10 godz. 35 min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11 godz. 5 min
Stracciatella Drinking Yoghurt
12 godz.
Vanilla Yoghurt
13 godz.
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Plain Yoghurt
14 godz.
Chocolate Hazelnut Spread
45 min
Carrot and Coconut Smoothie
10 min
Ghee
20 min
Coconut Pie
1 godz. 35 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min