Wersje kompatybilne
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 90 g toasted hazelnuts
- 390 g double cream
- 210 g whole milk
- 130 g granulated sugar
- 3 Tbsp cocoa powder
- 5 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2502 kJ / 603 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Pistachio Ice Cream
10h 35min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
Brak ocen
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20 min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2h 25min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Steamed Chocolate Cake with Whipped Cream
1 godz. 10 min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15min
Avocado Mayonnaise
10min
Almond Easter Sheep
2h 45min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24h
Chocolate Macarons
25h 30min