Urządzenia i Akcesoria
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets170 g
-
toasted hazelnuts90 g
-
double cream390 g
-
cocoa powder3 Tbsp
-
whole milk210 g
-
granulated sugar130 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolks from large eggs5
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.3 g
Kalorie
2502 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 godz. 50 min
Amaretti
35 min
Danish Dream Cake
55 min
Deconstructed Lemon Tarts
30 min
Sous-vide Apples with Lemon Thyme and Elderflower
1 godz. 15 min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35 min
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
2 godz.
"Little house" slice
6 godz. 30 min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 godz. 45 min
Chocolate Yoghurt
8 godz. 10 min
Tri-Coloured Cupcakes
1 godz. 30 min
Blackberry Port Granita
6 godz. 30 min