Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
-
250
g granulated sugar
lub Demerara sugar - 220 g double cream
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice (see tip)
- 30 g unsalted butter, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 15 g vinegar
Cake
- 3 medium eggs
- 80 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 120 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 200 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Topping
- 300 g double cream
- 30 g caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp natural vanilla extract (opcjonalnie)
- 150 g fresh raspberries
- 150 g fresh blackberries
- 150 g fresh blueberries
- mint leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 34.7 mg
Alternatywne przepisy
Sponge cake
1h 50min
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55min
Mini Choux with Strawberries
2 Std. 10 Min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 godz. 30 min
Lollipops
40min
Cappuccino Cake
2 godz.
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4h 30min
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Raspberry Cheesecake
3h 25 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min