
Urządzenia i Akcesoria
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 portions
Składniki
Caramel Sauce
-
granulated sugar250 g
-
double cream220 g
-
water1030 g
-
lemon juice (see tip)1 tsp
-
unsalted butter cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
vinegar15 g
Cake
-
medium eggs3
-
caster sugar80 g
-
unsalted butter soft120 g
-
milk120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
plain flour200 g
-
baking powder1 tsp
Topping
-
double cream300 g
-
caster sugar (opcjonalnie)30 g
-
natural vanilla extract (opcjonalnie)1 tsp
-
fresh raspberries150 g
-
fresh blackberries150 g
-
fresh blueberries150 g
-
mint leaves for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
374 kcal /
1564 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
34.7 mg