Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pieces
Składniki
Doughnut
-
milk160 g
-
caster sugar60 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
½ tsp vanilla bean pastenatural vanilla extract1 tsp
-
medium egg1
-
gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting270 g
-
unsalted butter soft30 g
-
xanthan gum1 tsp
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
vegetable oil for frying1000 g
Glaze
-
icing sugar150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk plus extra if necessary6 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
82 mg
Białko
1 g
Kalorie
660 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gingerbread People
1 godz. 30 min
Gluten-free Chocolate Brownies
1 godz.
Jelly Earthworms in Chocolate Soil
3 godz.
Buttercream Icing
5 min
Icing Sugar
5 min
Cream Cheese Icing
5 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Pumpkin Doughnut Fingers
1 godz. 30 min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1 godz. 15 min
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1 godz. 30 min
Baked Doughnuts
1 godz.
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min