Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ramitas de perejil fresco, las hojas y parte del tallo
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de camarones medianos crudos, pelados
- 1 - 2 pizcas de sal, o al gusto
- 50 g de echalot
- 100 g de apio, en trozos
- 120 g de zanahoria, en trozos
- 30 g de mantequilla sin sal
- 150 g de poro, solo la parte blanca y en rodajas (1 cm)
- 40 g de puré de tomate
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1300 g agua
- 2 cubos de caldo de pescado
- ½ cdita de tomillo seco
- 20 g de azúcar morena
- 100 g de papas, en trozos
- 80 g de vino blanco (opcjonalnie)
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
pan, en rebanadas y tostado para servir
lub baguette, en rebanadas y tostado para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1007 kJ / 240 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1092 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de verduras
35min
Lentejas estofadas
9h
Crema de calabacita
25min
Lentejas con res y plátano macho
45min
Risotto con calabacita y tocino
35min
Lentejas con chorizo
1hod. 30min
Puré de papa y poro
40min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1hod. 30min
Crepas con salmón ahumado y crema de queso
50min
Tartar de res con alcaparras, cebolla morada y aioli de jitomates deshidratados
1h 25min
Crema de calabaza con raviolis
35min
Puré de papa y camote con chile morita
45min