Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 310 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen Hefe, erbsengroß (1 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Dinkelmehl Type 1050
- 75 g Reismehl
- 25 g Kichererbsenmehl
- 2 TL Salz
- 10 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 20 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 10 g Crema di Balsamico
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Zucker
- 4 Tomaten, in dünnen Scheiben
- 2 Kugeln Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben
- 16 Oliven, grün, entsteint, z. B. mit Sardellen, halbiert (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3043 kJ / 727 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Pinsa classico
12h 50min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Baguettes d' Épi
17h
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse
48 Std.
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1 Std. 10 Min
Focaccia mit Gewürzöl
4 Std. 15 Min
Knusprige Focaccia
2hod. 10min
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 Std.