Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 310 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen Hefe, erbsengroß (1 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Dinkelmehl Type 1050
- 75 g Reismehl
- 25 g Kichererbsenmehl
- 2 TL Salz
- 10 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 20 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 10 g Crema di Balsamico
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Zucker
- 4 Tomaten, in dünnen Scheiben
- 2 Kugeln Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben
- 16 Oliven, grün, entsteint, z. B. mit Sardellen, halbiert (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3043 kJ / 727 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1 godz.
Baguettes d' Épi
17 Std.
Ravioli alla napoletana
1 godz.
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 Std.
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse
48 Std.
Knusprige Focaccia
2sa 10 dk
Pinsa classico
12sa 50 dk
Melanzane alla Parmigiana
1sa 10 dk
Zwiebelkuchen
2h 30min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min