![Torta della nonna Torta della nonna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/afd80c774ca9ca756a4821c276fa6ccf/Derivates/436196fccf346fed4902ad8924fefce6061fb5ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding-Füllung
- 10 g Zitronenschale, fein abgerieben
- 120 g Zucker
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
- 500 g Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
- 70 g Pinienkerne
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 146 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1 Std. 45 Min
Skandinavische Kringler
2 Std. 20 Min
Nussecken-Tarte
4h 30 min
Bier-Schokoladen-Kuchen
3h
Bakewell Tarte
2h
Lemon Curd-Tartelettes
2h
Zitronen-Cheesecake-Creme
15min
Aprikosen-Cheesecake
7h
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Lemon-Curd-Tiramisu
4h 30 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1h 30min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min