Torta della nonna

Torta della nonna

4.7 291 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Portionen

Składniki

Pudding-Füllung
  • Zitronenschale fein abgerieben
    10 g
  • Zucker
    120 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
    50 g
  • Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Eier
    2
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Zucker
    130 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Ei
    1
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Pinienkerne
    70 g
  • Milch zum Bestreichen
  • Puderzucker zum Bestäuben
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 146 mg
Białko 7 g
Kalorie 1502 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...