Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 80 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 25 g Zucker
- 50 g Wasser
- 1 Prise Salz
Zitronenfüllung
- 180 g Zucker
- 5 - 6 Zitronen, unbehandelt, Saft ausgepresst (180 g), Schale ½ Zitrone dünn abgeschält
- 3 Eier
- 3 Eigelb
- 190 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1408 kJ / 336 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Weiße Trüffeltarte
3 Std. 30 Min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2sa 30 dk
Schokoladen-Tarte
1sa 15 dk
Tarte Tatin
1sa 15 dk
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4 godz. 40 min
Limoncello-Tartelettes
3ωρ. 15 λεπτ.
Apple Pie
2 Std.
Lemon Curd-Tartelettes
2 Std.
Apfeltarte (upside down)
1 Std. 10 Min
Limetten-Cheesecake
6h 30 min
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35min
Zitronen-Baiser-Tarte
2sa 30 dk