Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Baiser-Tarte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Zucker50 g
-
Mandeln15 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl170 g
-
Eigelb1
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
Zitronencreme
-
Zucker150 g
-
Zitronen unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst3
-
Ei1
-
Eigelb4
-
Butter in Stücken100 g
Baiser
-
Zucker160 g
-
Eiweiß5
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
5 g
Kalorie
1479 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Key Lime Pie
4 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Erdbeer-Blaubeer-Tarte
3 godz.
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4 godz.
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Zitronen-Baiser-Kuchen
3 godz.
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4 godz. 40 min
Weiße Trüffeltarte
3 godz. 30 min
Lemon Curd-Tartelettes
2 godz.
Bakewell Tarte
2 godz.
Zitronentarte
4 godz.
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 godz. 30 min