Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosmarin-Streusel
- 1 Zweig Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 100 g Haselnüsse
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 100 g Mehl
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 1 Prise Zimt
Apfelmischung
- 30 - 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 4 - 6 Äpfel (ca. 800 g), geviertelt
- 50 g Butter, in kleinen Flöckchen
Zimt-Zabaglione
- 300 g trockener Weißwein
- 2 Eier
- 4 Eigelb
- 80 g Zucker
- ½ - ¾ TL Zimt
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2557 kJ / 611 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 Min
Cassis-Rotwein-Birnen
24 Std.
Apfeltarte (upside down)
1 godz. 10 min
Quiche Lorraine
50 Min
Apfelcrumble mit veganer Cashew-Vanille-Eiscreme
1 godz.
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 godz.
Obstcrumble
50 Min
Rhabarber-Trifle
20 min
Beeren-Crumble mit Tonkabohne
55 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Aprikosen-Crumble
45 Min
Pflaumen-Mohn-Crumble
40 min