Schokoladen-Orangen-Creme

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zucker
    120 g
  • Orangenschale, gerieben etwas mehr zum Garnieren
    2 EL
  • Agar-Agar-Pulver
    1 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    545 g
  • Orangensaft, frisch gepresst
    100 g
  • dunkle Schokolade in Stücken
    120 g
  • Wasser
    45 g
  • Butter in Stücken
    45 g
  • Orange in Spalten, zum Garnieren
    1
  • Minzeblättchen, frisch zum Garnieren
    6

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 45 mg
Białko 4 g
Kalorie 2508 kJ / 599 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 29 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...