![Torta ricotta e cacao (senza glutine) Torta ricotta e cacao (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47300c06b40579e24ca7321dbc868405/Derivates/39a7ae522b62cab87c61143a7941940ffdeb8014.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 uova
- 150 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 93.9 mg
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2h
Bortellina
30 min
Risotto alla zucca
30 min
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Panini ranocchio
3h 30min
Torta gianduia (senza glutine)
1 Std.
Torta di castagne (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Torta soffice cioccolato e caffè
1 Std.
Brownies al cioccolato bianco (senza glutine e senza uova)
1 Std. 20 Min
Plumcake al mascarpone
2h
Patate e zucca al vapore
25 Min
Purè di patate (TM6)
1 Std.