Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 2 - 3 sobres de tinta de calamar congelada
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura de panadería deshidratada instantánea - 1 pellizco de azúcar
- 500 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharada rasa de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 358 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 78.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colines con hierbas provenzales
45 min
Pan de soda irlandés
35min
Lombrices en el jardín
8 godz. 30 min
Roscón bombón
4 godz.
Pan de sidra preñao
1 godz. 10 min
Pan milhojas de sobrasada y queso
2 godz. 10 min
Bao buns a la catalana
2 godz.
Panes al vapor (Bao buns)
30 min
Gofres de pizza
1 godz.
Bollitos de aceite
40 min
Rolls de jamón y queso
45 min
Bollitos preñaos
50min