Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 500 g broa de milho partida em pedaços
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 800 g água
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 150 g azeite
- 8 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Açorda de tomate
20min
Bucatini
1h
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Chutney de pera e mostarda
40min
Cocotes
40min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Favada
55min
Crème brulée com coco e lima
1h 15min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Açorda de alheira e grelos
35min
Açorda de marisco
30min
Farófias
20min