Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 40 g avelã
- 160 g açúcar amarelo
- 1 c. sopa de café solúvel
- 120 g iogurte natural magro
- 60 g azeite
- 3 ovos
- 80 g farinha integral
- 70 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 767.3 kJ / 183.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 174.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45 Min
Bolo de noz e café
1 Std. 10 Min
Bolo de abóbora
1h 15 min
Bolo de espinafres e cenoura
1 Std. 5 Min
Argolas de limão
30min
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Bolo de limão light
45 Min
Bolo de curgete e cacau
24h
Bolo de iogurte e pera
40 Min
Bolo de maçã reineta
1h 30min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Bolo de chocolate e noz
1 Std.