Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g feijão-branco seco
- 20 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1200 g água
- 2 c. chá de tomilho, só as folhas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g folhas de nabiças cortadas em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 404 kJ / 96.6 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 21.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de agrião e curgete
35min
Sopa de feijão-verde
35min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Sopa de alface
35min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Sopa de agriões
40 Min