Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 claras de ovo
- 150 g óleo de amendoim, mais q.b. p/ untar
- 4 gemas de ovo
- 180 g agrião
- 300 g açúcar
- 300 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2029 kJ / 495 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos escaldados
50min
Bolo de noz e café
1h 10min
Bolo de espinafres e cenoura
1 godz. 5 min
Salame de alfarroba
1h
Arroz doce
1h
Folar de amêndoa
35 Min
Bolo de avelã e café
40min
Folar de noz
2h
Folar de erva-doce
24h
Broas castelares
2h 15min
Bolo de maçã reineta
1h 30min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20 min