Courgettesalade met asperges en pompelmoes

Courgettesalade met asperges en pompelmoes

4.1 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porties

Składniki

  • water en meer voor een ijsbad
    500 g
  • ijsblokje voor koeling
  • asperges in stukken (ong. 3 cm)
    350 g
  • courgette in schijfjes (ong. 1 cm)
    200 g
  • lente-uien gehalveerd
    2
  • olijfolie
    30 g
  • roze pompelmoes 50 g sap en de rest in partjes
    2
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • chiazaad
    2 tl
  • verse jonge spinazie
    80 g
  • walnoot, gepeld in stukken
    40 g
  • zonnebloempitten
    1 el
  • pompoenpitten
    1 el
  • verse bieslook versnipperd
    2 el

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 295.8 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1010.5 kJ / 240.5 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...