Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce hollandaise
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé
- 3 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 7032 kJ / 1709 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 183 g
- Tłuszcz nasycony
- 110 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25min
Sauce béarnaise
20min
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1 godz. 15 min
Sauce blanche
10min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce au poivre
25min
Sauce choron
20min
Sauce hollandaise
15min
Sauce béarnaise
40min
Truite sauce hollandaise et légumes vapeur
50min
Beurre blanc
20min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min