Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce hollandaise
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé
- 3 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 7032 kJ / 1709 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 183 g
- Tłuszcz nasycony
- 110 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25 Min
Sauce au poivre
25 Min
Sauce béarnaise
20min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 Min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Sauce hollandaise sans œuf
10 Min
Sauce Messine
10 Min
Sauce périgourdine
35min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min