Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cebolla cambray, en trozos (3 cm)
- 1 centimetro de jengibre, pelado, en rebanadas (2 cm)
- 40 g de miel
- 30 g de salsa de soya
- 40 g de aceite de ajonjolí
- 30 g de vinagre de arroz
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1200 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 200 g de arroz basmati
- 100 g de edamames
- 200 g de salmón ahumado, en cubos (2-3 cm)
- 200 g de atún fresco, en cubos (2-3 cm)
- 1 mango, en cubos (2-3 cm)
- 50 g alga wakame, seca, remojada en agua caliente por 10 minutos, colada
- 20 g pasta de wasabi, lista para usar, al gusto (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2700 kJ / 645 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo kung pao
45 min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Poke bowl de atún spicy
30 Min
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1h
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min
Tacos de lechuga Hunan
35 Min
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
55 Min
Sushi cakes
1h
Chícharos chinos con sal de ajonjolí
10 min
Sushi California
1h
Pad thai
40 Min
Bowl de atún y aguacate
50 min.