Penne Puttanesca

Penne Puttanesca

4.6 84 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de queso parmesano
  • 15 g de hojas de perejil fresco
  • 1 diente de ajo
  • ½ cucharadita de chile en polvo
  • 50 g de aceite de oliva y un poco más para cocer la pasta
  • 400 g de jitomate en trozos
  • 4 filetes de anchoa en aceite escurridos
  • 20 g de alcaparras
  • 40 g de aceitunas negras deshuesadas rebanadas
  • 40 g de aceitunas verdes deshuesadas rebanadas
  • 1 ½ cucharadita de sal y un poco más para cocer la pasta
  • 1500 g de agua
  • 500 g de pasta seca, tipo penne

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 720 kcal / 3024 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...