Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de chile en polvo
- 50 g de aceite de oliva, y un poco más para cocer la pasta
- 400 g de jitomate, en trozos
- 4 filetes de anchoa en aceite, escurridos
- 20 g de alcaparras
- 40 g de aceitunas negras deshuesadas, rebanadas
- 40 g de aceitunas verdes deshuesadas, rebanadas
- 1 ½ cucharadita de sal, y un poco más para cocer la pasta
- 1500 g de agua
- 500 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3024 kJ / 720 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz al cilantro
35 Min
Pesto de jitomate
10 min
Pasta cremosa con calabacitas
45 Min
Pasta al poblano
35 Min
Pasta con verduras verdes
45 Min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 min
Fideo seco con arroz
35 Min
Spaghetti alla putanesca
40 min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35 Min
Elote amarillo con crema
25 min
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50 menit
Salsa verde cruda
5 min