Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de chile en polvo
- 50 g de aceite de oliva, y un poco más para cocer la pasta
- 400 g de jitomate, en trozos
- 4 filetes de anchoa en aceite, escurridos
- 20 g de alcaparras
- 40 g de aceitunas negras deshuesadas, rebanadas
- 40 g de aceitunas verdes deshuesadas, rebanadas
- 1 ½ cucharadita de sal, y un poco más para cocer la pasta
- 1500 g de agua
- 500 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3024 kJ / 720 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min.
Spaghetti alla putanesca
40 min
Pescado a la talla
40 min
Arroz frito
40 min
Sopa de tortilla
40 min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 godz. 50 min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35p
Spaghetti con almejas y vino blanco
1 godz. 30 min
Risotto de calabacita
25 min.
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35p
Pasta al pesto con salmón
40 min
Pasta al poblano
35p