Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 50 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 50 g de harina de fuerza
Masa principal
- 410 g de agua
- 300 g de harina de fuerza
- 15 g de azúcar
- 35 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 40 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 7291 kJ / 1742 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 276.8 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2699 mg
Alternatywne przepisy
Pan de aceitunas
3h
Pan rústico
2 Std.
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan rústico de higos y aceitunas
2h 15min
Barras de trigo y espelta con masa madre
21h
Baguette de espelta TM6
7 Std. 35 Min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min
Pissaladiere
1h
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min