Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolo de peru
- 150 g sobras de pão
- 2 c. chá de tomilho
- 15 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cogumelos frescos
- 2 dentes de alho
- 1000 g carne de peru picada
- 2 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 25 g ketchup
Molho de cogumelos
- 30 g azeite
- 50 g cogumelos frescos
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 c. sopa de cebolinho picado
- 1 c. chá de tomilho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g natas
- 10 g farinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 363 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de salmão no pão com guacamole
20min
Pastéis de pescada e batata-doce
1h
Crumble de bolonhesa e legumes
1h 15min
Almôndegas de peru
40min
Rolo de peru recheado
1h 15min
Empadão de batata-doce e bacalhau
1 Std. 40 Min
Rolo de carne crocante
1h
Almôndegas de frango e ervas
35min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Lasanha de frango e espinafres
1 Std. 40 Min