![Chicken Korma (Cashew Chicken) Chicken Korma (Cashew Chicken)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAC753A0-16B3-4F9F-BBEE-7FC0F54D4C66/Derivates/de6e030e-4a57-4d0f-8e75-781e0f1345a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g roasted cashew nuts
- 80 g water
- 20 g garlic cloves
- 15 g fresh ginger
- 2 fresh green chillies, deseeded
- 100 g onions, cut in quarters
- 40 g cooking oil
- ½ heaped tsp ground cinnamon
- 1 ½ heaped tsp ground coriander
- 1 ½ heaped tsp ground cumin
- ½ heaped tsp ground turmeric
- 4 cardamom pods
- 500 - 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite-sized pieces
- 150 g plain yoghurt
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1857.7 kJ / 444 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Thai Green Curry Chicken
30 min
Quick Thai chicken curry
40 min
Chicken garam masala
50 dk
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2sa 45 dk
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Ghee Rice
1h 15min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Chicken Rendang
45 min