Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 450 g de riz long complet
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 355 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Rissoler lardons et champignons
20min
Cuisson des pâtes
25min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Sucre glace
5min
Cuisson du riz long blanc
35min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Rissoler des oignons
20min