![Crostatine di farro con crema di yogurt e composta di ciliegie Crostatine di farro con crema di yogurt e composta di ciliegie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34CBF26A-1D29-4D2C-B61A-F2799F707D47/Derivates/7aece993-c927-4214-8af1-271631fd4c35.jpg)
Wersje kompatybilne
Crostatine di farro con crema di yogurt e composta di ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limoni, preferibilmente biologici
Pasta frolla
- 110 g di zucchero di canna
- 130 g di burro freddo, a tocchetti
- 300 g di farina di farro
- 1 uovo
Composta di ciliegie
- 50 g di zucchero di canna
- 300 g di ciliegie snocciolate
Crema di yogurt
- 50 g di zucchero di canna
- 400 g di yogurt greco bianco
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- foglioline di menta fresca, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1160.2 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 51.8 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisù allo yogurt e frutta secca
2sa 30 dk
Panini ai cereali con frittata alle zucchine e pomodori
6 Std.
Frolla di riso e ceci (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1u.
Crostata di mais con crema al mascarpone (senza glutine)
50 Min
Tortine al limone (TM6)
2 Std.
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45 Min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 Std. 10 Min
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2 Std. 50 Min
Crostata di mandorle e ricotta
1 Std. 10 Min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 Std. 30 Min
Crostata ai frutti di bosco
2sa 30 dk