Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di lievito di birra fresco
- 350 g di farina manitoba + q.b.
- 150 g di farina di avena
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di sale, preferibilmente integrale
- 50 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale
3h 15min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Il pane di Altamura
4 Std.
Pane all'orzo
2h 45min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane di segale
3小时 20 分钟
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3 Std.
Pane di avena con semi di zucca
3 godz. 50 min
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pane di grano saraceno
2h 35min