![Flammkuchen mit Speck Flammkuchen mit Speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A1DE672-2D20-422D-A890-6083F2D3DD62/Derivates/f0bad35c-f79d-4a2e-9296-9dc749463214.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 260 g Weissmehl
- 20 g Olivenöl
- ¼ Würfel frische Hefe (10 g)
- ½ TL Salz
- 135 g Wasser
Formen
- etwas Weissmehl zum Auswallen
- 130 g Zwiebeln, je nach Grösse halbiert oder geviertelt
- 180 g Crème fraîche
- 150 g Bratspeck, in Tranchen, in Streifen (5 mm)
- 2 Prisen Fleur de Sel
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 87.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelgratin
1ωρ. 10 λεπτ.
Flammkuchen
1ωρ. 15 λεπτ.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1ωρ. 10 λεπτ.
Knöpfli
50 Min
Klassische Lasagne
2 godz.
Lauchwähe mit Schinken
1 godz. 45 min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Teigwaren mit Thonsauce
30min
Waadtländer Flammkuchen
1 godz. 30 min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Käse-Spätzli
1ωρ. 10 λεπτ.
Älpler-Gratin
50 Min