Flammkuchen mit Speck

Flammkuchen mit Speck

4.7 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

Teig
  • Weizenmehl
    260 g
  • Olivenöl
    20 g
  • frische Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    135 g
Formen
  • Weizenmehl zum Auswallen
    etwas
  • Zwiebeln je nach Grösse halbiert oder geviertelt
    130 g
  • Crème fraîche
    180 g
  • Bratspeck, in Tranchen in Streifen (5 mm)
    150 g
  • Fleur de Sel
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25.3 g
Kalorie 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
Tłuszcz 87.1 g
Węglowodany 99.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...