Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen mit Speck
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
Teig
-
Weizenmehl260 g
-
Olivenöl20 g
-
frische Hefe (10 g)¼ Würfel
-
Salz½ TL
-
Wasser135 g
Formen
-
Weizenmehl zum Auswallenetwas
-
Zwiebeln je nach Grösse halbiert oder geviertelt130 g
-
Crème fraîche180 g
-
Bratspeck, in Tranchen in Streifen (5 mm)150 g
-
Fleur de Sel2 Prisen
-
Pfeffer2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
25.3 g
Kalorie
5365.5 kJ /
1281.7 kcal
Tłuszcz
87.1 g
Węglowodany
99.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knöpfli
50 min
Knöpfli
50 min
Älpler Magronen
45 min
Schokoladenglace
12 godz.
Älpler Magronen
45 min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Spätzle
30 min