Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen mit Speck
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
Teig
-
Weizenmehl260 g
-
Olivenöl20 g
-
frische Hefe (10 g)¼ Würfel
-
Salz½ TL
-
Wasser135 g
Formen
-
Weizenmehl zum Auswallenetwas
-
Zwiebeln je nach Grösse halbiert oder geviertelt130 g
-
Crème fraîche180 g
-
Bratspeck, in Tranchen in Streifen (5 mm)150 g
-
Fleur de Sel2 Prisen
-
Pfeffer2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
25.3 g
Kalorie
5365.5 kJ /
1281.7 kcal
Tłuszcz
87.1 g
Węglowodany
99.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knöpfli
50 min
Burger-Brötchen
1 godz. 45 min
Knöpfli
50 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Älpler-Gratin
50 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Waadtländer Flammkuchen
1 godz. 30 min
Klassische Lasagne
2 godz. 5 min
Berner Rösti
40 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min